Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobic server localhost 2

ShindaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie zalozylem nowy temat poniewaz przez spamerow i damcia zamkneli stary temat ;/

Witajcie!

A wiec tak, zaczynam od pobrania potrzebnych nam rzeczy czyli:

-MSSQL 2008 R2:

//dc464.4shared.com/download/p4edxNUL/SQLFULL_x86_ENU.exe?tsid=20120215-113836-95fed97a

(Podziekowania dla rambloxa)

-Pliki serwerowe by Skrillex:

//skrillex.atspace.co.uk/downloads/opennostale0.0001.rar.rename_me

(Wypakowujemy 7Zip'em

+7Zip:

//downloads.sourceforge.net/sevenzip/7z920.exe

-Nostale LOCAL:

//mitmdesign.altervista.org/NostaleLocal.rar

//speedy.sh/2UffT/NostaleLocal.rar

(wrzucone przezemnie jakby tamten wygasl)

-Nostale Client:

//dlcl.gfsrv.net/nostale/clients/uk/Downloader_Nostale_UK.exe

1. Instalacja MSSQL:

1) Zaczynamy od uruchomienia naszego sciagnietego pliku

2) Wybieramy miejsce lub wpisujemy sciezke gdzie maja zostac wypakowane pliki instalacyjne

3) Po wypakowaniu wchodzimy w folder gdzie wczesniej je wypakowalismy i uruchamiamy "Setup.exe"

4) w oknie SQL Server Installation Center wchodzimy w Installation i klikamy new installation...

5) Klikamy Install i czekamy az pasek dojdzie do konca

6) Klikamy Next>Next>Wybieramy "Express woth Advanced service">Akceptowujemy Postanowienia Licencyjne

7) Klikamy Next>Wybieramy wszystko>Next>Wybieramy "Default Instance" i klikamy Next

8) Klikamy Next>Next> w server konfiguration Wybieramy te pierwsze i klikamy Next

9) Wybieramy Mixed Mode a haslo wpisujemy SKR1LL3X

10) Klikamy "Add current user" jeśli nie ma go na liscie

11) Klikamy Next>Next>Next(Jesli macie 3 okienka przed install)>Install i czekamy az sie zainstaluje

2. Zakladanie Bazy Danych:

1) wlaczamy SQL Server configuration manager

2) Wchodzimy w zakladke Protocol MSSQLSERVER klikamy drugim przyciskiem myszki na TCP/IP i wybieramy "enable"

3) wchodzi w zakladke SQL Server Service klikamy PPM na "SQL Server(MSSQLSERVER)" i klikamy restart

4) Wlaczamy SQL Server management Studio

5) w Server Name wpisujemy 127.0.0.1 w loginie powinno byc sa a haslo to SKR1LL3X

6) Gdy sie zalogujemy klikamy dwa razy na 127.0.0.1... wtedy klikamy PPM na "Database" i wybieramy Restore Database

7) Wybieramy opcje "From File" klikamy "Add" i szukamy naszego "nos_MonKey.bak"

8) Zaznaczamy obydwie opcje w okienku i klikamy "restore" lub "OK" (zalezy to od wersji SQL SERVER)

9) Nasza baza danych jest gotowa

3. Instalacja Wstepna:

1) Sciagamy i instalujemy Clienta NosTale UK (Dziala tez chyba i na innych)

2) Po instalacji odznaczamy uruchomienie po zakonczeniu instalacji

3. Sciagamy "NosTale_LOCAL"

4) Wypakowujemy Nostale_Local do folderu gry domyslnie to X:\Program Files\NosTale(?)

5. Podmieniamy wszystkie pliki

6) Gre wlaczamy przez "NOSTALE_LOCAL.exe"

4. Wlaczanie serwera:

1) wchodzimy do folderu z naszymi plikami i wlaczamy "GameServer.bak" oraz "LoginServer.bak"

2. Laczymy sie z nasza baza danych i wchodzimy w tabelke "Account" i dodajemy sobie konto lub mozna tez grac na domyslnym czyli login admin i hasloadmin

5. Wyjasnienia:

*localhost- serwer typu polaczenia tylko na jednym komputerze, jego ip to 127.0.0.1. Polaczyc sie do niego moze tylko osoba z komputera na ktorym zostal zalozony server.

*> - inaczej "dalej" taka strzalka ;)

6. Zakonczenie:

Na zakonczenie chcialbym powiedziec wam ze poradnik jest zrobiony 100% przezemnie i zabraniam kopiowania go bez mojej zgody. Postaram sie edytowywac go co jakis czas jesli zajdzie taka potrzeba lub ktorys z linkow wygasnie. Chce tez powiedziec ze nie chce otrzymywac prywatnych wiadomosci typu "pomozesz mi zrobic serwer??? moje gg. XXXXXXXX" Poradnik nie powstalby bez pomocy barycza, Mateosia oraz ramblox'a poniewaz znalezli oni istotne informacje i przydatne linki, wiec prosze aby nie tylko mi przypisywac zaslugi. I mowie odrazu zeby nie spamic w tym nowym temacie bo znowu nam zamkna.

Aktualna Postać: Mag 42lvl+ 36job, New Finesia, NosTalePL

Stare Postacie: Hanatsu 57lv, Hatsue 59lv, zabojca55 69lv, zabojca56 62lv

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Coś tu nie gra, mi to nie działa.. nie wiem czemu.. Jak włączam LoginServer z folderu nostale to pisze "Error Creating log File D:\Program Files\NosTale (PL)

A jak włączam GameServer to pisze Error Creating Log File.. Nie czaje tego

Opublikowano

@UP moze masz za slabego kompa lub cos ci nie gra z plikami (zle baze danych zalozyles czy cos)

@Hocyk podziel sie plikami a nie chcesz je sprzedac ale itak nie wierze ze takowe posiadasz ;)

Opublikowano

@UP racja ale on i tak chyba nie ma takich plikow bo z kad?

Opublikowano

Fajnie że nareszcie pojawiła się nadzieja że z NT Bedzie tak jak z Metinem.

Nie będę robił własnego serwera bo chyba bym już wgl. kompa nie odpalił

I Nie radzę robić komuś takie serwery bo formaty będziecie musieli zrobić bo bazy się odinstalować nie da.

I szkoda że to nie jest multiplayer i tylko 1 mapka bez eq mobów itp.

Pozdr.

hehequb.png

..................................................................................................................

Opublikowano

Myslicie ze to bylo ciezkie -.-

Jedynie wszystkie liniki plikow musialem pozmieniac :P

A co do dzielenia sie musze na tym skorzystac ;)

U npc ,questy itp jak sie ma informatyka w klasie sie tak ma wy placicie ja sie z nim dziele i on wrzuca pliki na hoster plikow i bum postawicie sobie serwer

Nie ma kasy nie ma plikow proste

Do zobaczenia :*

Opublikowano

Mi to działa, format właśnie zrobiłem bo nie przeczytałem tego co napisał Benq -.-.To nie jest temat od tego by ktoś coś pokazywał a dotyczy tego co napisał autor !

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

@UP Racja i prosze nie zaczynac znowu klotni a co do Hacyka on takich plikow nie ma bo nawet w chinskich google szukalem i jak narazie all maja te SKR1LL3X'a tyle ze na jednym chinskim forum widzialem jak gostek se zrobil 1 moba i w tlumaczu wyszlo ze zajelo mu robienie 1 moba 4 tygodnie wiec...

@Edit Nie jest mozliwe zeby zrobil takie pliki bo w sumie juz dawno ktos by je mial kupione i zapewne udostepnione ;)

Opublikowano

swiruje jeszcze nad tym pracuje ale zajmie mi to moze 2-3 miechy

Te zasrane testy + skrypty i bedzie mp a co do mobow to nie wina skryptow wiec sami cos musicie od siebie dac :*

Opublikowano

@UP Kupisz??O_o on sobie cene wymysli ze 1000zl bo nikt ich nie ma i tak bedzie a napisal ostatniego posta ze niby nad nimi pracuje nie mozliwe zeby co kolwiek zrobil bo przeciez wgrywac jeszcze trzeba skorki, animajce itp. wiec ;)

Opublikowano

Nie ma tych plików skoro nie pokaże screena nawet .

Poczekajmy na SKR1LL3X 'a on napewno się nie namęczy tak jak my , a moby zrobi :)

Mi to działa , moge zmieniać hp, lvl i klase ale klase buguje i tylko przy wyborze postaci widać łucznika a w grze jest to nadal poszukiwacz

@EDIT faktycznie tylko format kompa pomógł usunąć baze

Opublikowano

A czy czasem nie przesadzasz? Pewnie teraz dostanę kare na "tydzień"... Przecież nie możemy tutaj rozmawiać tylko o tych plikach. Gdyby do każdego słowa był inny temat, to miałbyś więcej roboty.

3682722200_1353946775_thumb.jpg

DAJ +, TO NIE BOLI!!!

Opublikowano

@UP Racja ale to glob mod. wiec niby on ma wladze :X

Opublikowano

Nie działa, po zrobieniu wszystkiegoi uruchomieniu mam błąd "Internal Server Error Please contact the server administrator."

Moje TuTki

;)

http://www.mpcforum.pl/topic/568007-2011-thanksgiving-event-opis/[/Code]
[/center]

[center][code]http://www.mpcforum.pl/topic/568056-revenants-hunt-guide/

Opublikowano

@UP odblokowales porty?

@Edit @UP musisz wejsc w protocol cos tam, jest w tutku i tam odblokowac co napisalem.

Opublikowano

@REF

Opublikowano

prawda jest taka ze wy wchodzicie na local clienta a podstawy gry czyli hp mobow itemy nos bazar questy exp za moby czy drop, tego sie nie da zrobic samemu :)

QmxvbmR5blhfX19ldW5lX19fNTI0X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...